
Hoppende æg
Det skal du bruge
Et æg
Eddike
Et glas
Sådan gør du
Læg forsigtigt ægget i et glas og hæld eddike i til ægget er helt dækket.
Lad ægget stå i to døgn
Du kan følge med i, hvordan små bobler samler sig på æggets skal og begynder at nedbryde æggeskallen.
Efter to døgn tages ægget op af eddiken og vaskes i rent vand. Ægget har nu fået en helt anden konsistens og minder om en hoppebold. Prøv at lade det falde et par centimeter over bordet og se om det hopper.
Bagefter kan du eksperimentere med hvor langt, du kan lade det falde før det går i stykker.

Hvad sker der?
Eddiken reagerer med æggeskallen, som nedbrydes. Du kan se det ved de små bobler som dannes på æggeskallen, når den ligger i eddikken. Lige under æggeskallen sidder en hinde, som ikke nedbrydes af eddiken, og det er denne hinde, som beskytter ægget selvom skallen er væk.