Hjælp! Der er læsebånd på efterskolen...

Dagens spørgsmål på børnebibliotek…”Min stakkels dreng har fundet ud, at der er læsebånd på efterskolen. Det har han ikke haft i 3 år, så vi har brug for lidt hjælp til at komme i gang”. Den unge mand stod ved siden af sin mor og så ud, som om han hellere ville være et andet sted. Efter lidt snak, fik han fortalt, at han var god til at læse men bare ikke rigtig gad, men at han dog havde læst Hunger Games med stor fornøjelse.

Som børnebibliotekar synes man jo, at læsebånd er en fantastisk opfindelse, men når man er langt væk på efterskole, er det måske lidt svært at få hjælp til at finde de helt rigtige bøger. Derfor snakkede vi om, hvordan man på vores hjemmeside kan lave en huskeliste, og hvordan man kan søge bøgerne frem og tilføje dem til listen. Så kan man altid hurtigt og nemt finde listen med gode, spændende bøger. Også langt væk på efterskole. Og hvis man er heldig, kan det være, at mor henter bøgerne til en, så de er klar næste gang man er hjemme på weekend.

Listen her tæller både fantasy, gys, spænding, humor og science-fiction. Nogle af dem endda filmatiseret hvilket nogle gange gør dem nemmere at skabe lidt begejstring omkring.

Materialer