Færdig med Letlæs?

Har du et barn, der trænger til nye udfordringer? Som er færdig med letlæsnings-bøgerne og klar til mere tekst, færre billeder og en lidt mere kompleks handling men som på den anden side ikke skal overvældes af tykke murstensbøger helt uden billeder? Så kig med her når vi anbefaler en masse gode bøger, som er perfekte til overgangen mellem letlæsnings-afdelingen og resten af det store dejlige børnebibliotek.

Sagen er nemlig, at grænsen mellem letlæsningsbøgerne og de ”almindelige” bøger er flydende. Der findes en hel masse bøger, som kun er en anelse sværere og stadig har rigtig mange billeder og en ikke alt for indviklet handling. Det gør dem perfekte til de børn, som stille og roligt bevæger sig væk fra letlæsningsbøgerne. Bøgerne spænder fra hestebøger, humor, gys, fantasy og fodbold, så der er noget til alle.

Veninder og venskaber

Muffinklubben: Sød og letlæst serie om fire meget forskellige piger, der finder sammen i "Muffinklubben" og løser mysteriet om, hvem der har lavet ballade på skolen.

Molly Mia: Superskæg serie om Molly Mia, som har hele fem brødre, og som er meget træt af det. Fyldt med sjove tegninger.

Mille Møgunge: Mille synes ikke selv, hun er en møgunge. Der sker bare tit en masse ting omkring hende. Hun er nemlig en ballademagnet.

Vlog-pigerne: Om de tre piger Muna, Malle og Lærke, som starter deres egen video-blog. Bøgerne handler om venskaber, skole og den første forelskelse.

The Oh MyGodz: Handler om fire piger, der starter et band sammen. God serie om musik og venskab, der bliver sat på prøve.

Mille & Pernille: Om pigerne Mille og Pernille og deres spændende oplevelser med håndbold, stævner og kampe.

FlikFlak: serien til de gymnastik-interesserede. Om veninder, venskaber ogt presset for at komme på elite-holdet. 

Anemone: Om 9 årige Anemone, der går i 3. klasse. Spændende og velskrevne bøger om venskaber, og hvordan det nogle gange også kan være svært at blive stor.

Et strejf af magi: Om pigen Runa og hendes veninder. Meget kan være svært, når man gerne vil være ligesom alle de andre, men alligevel ikke er helt klar.

Stjernestøv: Om stjernedrømme og venskaber, der bliver sat på prøve.

Anna Banana: Sød og humoristisk serie om pigen Anna og hendes veninder. Om venskab og hvor svært det noge gange kan være. 

Verdens bedste Ester: Fin og eftertænksom bog om pigen Ester, der endelig får en bedsteveninde i klassen. Men ikke alt er som det skal være.

Håndbog for superhelte: En tegneserie-agtig bog om pigen Lisa, der bliver mobbet på skolen af nogle drenge. Men en dag finder hun en håndbog for superhelte.

Magi og fantasy

Isadora Moon: Sød serie om pigen Isadora, der er halvt fe og halvt vampyr - og helt sin egen. Meget flotte tegninger.

Det hemmelige Rige: Om  tre veninder Ella, Sofie og Jasmin, der finder et magisk skrin. Ved hjælp af skrinet kommer de til "Det Hemmelige Rige", hvor de bliver venner med feerne.

Sølvfinne: Sød og eventyrlig serie om pigen Marie, der en dag bliver kaldt til Delfinriget for at komme dem til hjælp.

Enhjørningefeerne: Sød og magisk bog om pigen Zoe, der en dag finder en åbning til en magisk verden med enhjørninge.

Gys, Sci-fi og fantasy

Gysergaden Scream Street: humoristisk gyserserie om vampyrer, monstre, hekse og mumier og jagten på 6 hellige relikvier. Masser af spænding krydret med flotte illustrationer.

Team Hero: Da drengen Jack viser sig at have superkræfter, kommer han på en kostskole for superhelte. Om monstre og dæmoner og meget spændende!

666: En superspændende og klassisk gyserserie med drabelige illustrationer og historier om alt fra monstre til varulve. Bøgerne er alle sammen inspireret af virkelige hændelser...

Vilkacis: I skovene uden for drengen Milkacis landsby hærger ulvene. Men de mørke skove gemmer også på andre og meget farligere væsner. 

De skjulte Dæmoner: Actionfyldt fantasyserie om kongeriget Tira, der trues af dæmoner. Meget velskrevet serie med fængende illustrationer.

Skyggefolket: I fremtidens verden fødes der næsten ingen børn, og kriminelle bander lever af at kidnappe og sælge børn til barnløse voksne. 

iHorror: Har du mod på at være helten i din egen gyserhistorie? Så start her! Efter hvert kapitel skal man som læser træffe et valg... Prøv fx lykken som zombiejæger!

Trolddomsjægerne: klassisk fantasyserie om modige riddere og onde troldmænd. Til fans af eksempelvis Monsterjagten.

Et helvedes Eventyr: Humoristisk serie om to brødre, der taber i terningespil til djævelen.

Roboys: Om gamer-nørderne Benjamin og Nadim, der straffes for at spille for meget og bliver sat til at deltage i videnskabeligt eksperiment. Masser af fart på og fede illustrationer.

Humor

Katastrofedagbog: Grin højt af den ene katastrofe efter den anden og følg vennernes kamp mod både zombier og aliens.

Da Leif invaderede jorden: Leif er et rumvæsen og ikke helt så skræmmende som han burde være. Nu vil han forsøge at invadere jorden.

De 3 måske 4: Humoristisk serie om brødrene Adam, benjamin og Christian, som altid - som i ALTID - havner i problemer. 

Drengen der fik ting i hovedet: ny hit-serie af makkerparret bag Doktor Z. Fede tegninger og humor.

Dragepasseren: Følg drengen Edward, der kommer i store problemer, da han bliver sat til at passe sin onkels drager.

Os i 3.U: Følg vennerne Foxy og Mikkel og resten af børnene i 3. U. Fart over feltet og masser af sjove forviklinger.

Barder Bing: Virkelig sjov og til tider små-uhyggelig serie om drengen Barder Bing, der er bange for alt...

Spænding og Krimi

Doktor Z: følg drengene Viggo og Mylle og den skøre videnskabsmand Doktor Zakarof, der sender drengene af sted på den ene sindssyge mission efter den anden.

Høj Puls: En klassisk og realistisk krimiserie. Til eksempelvis fans af "Koldt Blod" serien af samme forfatter.

Cornelius Krut: Børnekrimi med action, gode grin og fede tegninger.

Ghost: Superhelten Ghost bliver født, da drengen Danny stjæler en dragt med superkræfter.

 

Fodbold

FC Fodboldvenner: Om fodbold, venskab og alt det, der følger med.

Fodboldholdet Frøerne: God serie om nogle venner, der laver et fodboldhold sammen. Nu skal de bare vinde...

Bækager Boldklub: Ny sjov serie om fodbold og venskaber. Og en klub med verdens mest uheldige navn...

FC Askerød: Om en gruppe piger på et fodboldhold, hvis venskab sættes på prøve, da der pludselig bliver kamp om pladserne på holdet.

Knoglerød IF: Klassisk fodboldserie. Knoglerød IF er håbløse til fodbold. Men den nye sæson skal ændre på alt det. Nu vil de erobre verden. 

Fodboldtvillingerne: Om tvillingerne Kim og Konrad, der lige er flyttet til en ny by og startet på et nyt hold. Mon de vil få succes?

Dyr og venskaber

Molly den lille smuglerhund: følg den lille hund, Molly, der bliver smuglet ind i Sverige under barske forhold, og dens nye liv hos pigen Maria.

Maj og Mio: Pigen Maj har mistet sin hest Mulle. Maj er flyttet til et ny by og føler sig trist og ensom. Men en dag cykler hun ud til den nye rideskole.

Vigga og Luna: Sød serie om pigen Vigga og hendes magiske hest, Luna.

Dyrepatruljen: Om de to veninder Lea og Amalie og om dyr, venskab og krimimysterier.

Koko: superspændende serie om indianerpigen Koko, som kæmper for at få lov til at være anderledes end de andre piger i stammen.

Dotty Detektiv: Pigen Dotty får en ny ven på sin nye skole, og sammen starter de et detektivbureau.