Digital afvænning til børnefamilien

Har I fulgt med i det superaktuelle og spændende program på DR2 om en børnefamilie på digital afvænning? Programmet hedder 'Eksperimentet' og følger en modig børnefamilie, der lægger krop og psyke til et eksperiment. I tre uger skal de maksimere deres skærmforbrug, hvorefter de skal slukke – fra den ene dag til den anden. Undervejs følges de tæt af læger, psykologer og hjerneforskere, som undersøger hvad skærmforbruget gør ved deres krop, søvn, koncentration og hjerne. Store som små!

Nåede du ikke at se programmerne – eventuelt sammen med dine børn – kan de ses på DRs hjemmeside lige her eller på deres TV app.

På børnebiblioteket oplever vi også en stigende interesse for bøger, der handler om børns medieforbrug. Store som små. Og om bøger der med små højtlæsningshistorier kan bruges til at tage en snak om gode vaner og livet online. Se et udvalg lige her. Bøgerne spænder fra højtlæsningsbøger til inspirerende fagbøger til både interesserede forældre og folk, der arbejder med netop børn og unge:

(foto fra DR" programmet, Eksperimentet, Framegrab)

Materialer