Børn, unge og sociale medier

Sociale medier og livet på nettet fylder en stadig større del af børn og unges liv - på godt og ondt. Børn i dag har ikke bare fået en ny legeplads med masser af underholdning og en nem måde at snakke med vennerne på. De har også fået adgang til en verden, hvor det kan være svært at overskue konsekvenserne af sine handlinger og mulighederne for at ramme hinanden hårdt blot er et klik væk.

Vi forældre forsøger at snakke med vores børn om god opførsel, billeddelinger og alt muligt andet men hvordan sikrer man sig, at de faktisk hører hvad man siger? Det er svært at svare på. Men at give børn og unge muligheden for at læse om andres oplevelser og kunne spejle sig og drage deres egen erfaring ud af andres oplevelser er måske en god ide. Måske man endda som voksen skulle læse bogen sammen med sit barn, så man bagefter kunne snakke om det?

Der udkommer rigtig mange superspændende og relevante børne- og ungdomsbøger om livet på de sociale medier, og vi har samlet de bedste her. Læg mærke til at listen spænder fra letlæsningsbøger til de 8 årige om de første spæde skridt ud i de sociale mediers verden eller de første oplevelser med mobiltelefonen til det noget mere komplicerede og til tider barske ungdomsliv med jagten på likes, billeddelinger og shitstorms. 

Materialer