Bøger om den første menstruation

"Har du ikke nogle gode bøger om at få sin første menstruation?", bliver vi tit spurgt om i børnebiblioteket. Og jo, det har vi. Og der kommer heldigvis stadig flere og flere. Bøgerne handler om de forskellige følelser og oplevelser med at få den første menstruation. Om angsten for at være enten den første eller sidste til at få det i klassen, angsten for hvad de andre siger, mens nogle af faktabøgerne lægger mere vægt på at forklare, hvad det er, der sker af forunderlige ting i kroppen omkring pubertet og menstruation.

Selvom vi i Danmark synes, at vi er enormt frisindede, er det desværre stadig enormt tabu at snakke om menstruation. Og det på trods af at der hver dag er cirka 800 millioner kvinder i verden, der bløder.

Har du og dit barn lyst til at læse mere om alle de tabuer, der findes omkring menstruation, kan du læse mere på Samvirke ved at følge dette link. Mangler du som voksen istedet tips og tricks til, hvad det er man kan snakke om med sit barn kan du finde inspiration i fagbøgerne nedenfor, eller du kan læse en god gennemgang af de forskellige temaer og overvejelser på Libresses hjemmeside lige her.

Materialer