ScratchJr.

Blokkodning for børn med ScratchJr.

29.01.21
Blokkodning behøver ikke gøres indviklet og kompliceret. Gør det i stedet til en leg og noget sjovt med ScratchJr. Der findes en masse steder, hvor man kan lære at blokprogrammere, men her får du en introduktion, samt små kodeudfordringer til ScratchJr. 

Projektområde i ScratcJr.

Der findes to udgaver af Scratch. Denne, ScratchJr., er en gratis app for de mindre børn i alderen 5-7 år, og giver dem en sjov introduktion til de helt basale principper indenfor blokprogrammering. Appen kan hentes til både mobil, tablet og Chromebooks (helst nyere udgaver).

ScratchJr. henvender sig til de små børn som endnu ikke kan læse ordentligt, og derfor er der mange, tydelige symboler som hjælper børnene på vej. Når børn bruger ScratchJr. lærer de at tænke logisk og systematisk, og at arbejde med projekter.  

Med ScratchJr. kan man lave sine egne små spil, interaktive tegninger eller tegnefilm. Mulighederne er mange, og appen er meget intuitiv. Der er mulighed for at bruge forskellige baggrunde og figurer fra et bibliotek i appen. Men ønsker man et mere personligt twist, er der også mulighed for at bruge sine egne billeder og tegninger. Så faktisk kan man få sin animationsfilm eller sit spil, til at udfolde sig hjemme i ens egen stue. En sjov feature er også, at der er mulighed for at optage sin egen lyd og sætte et endnu mere personligt præg. 

Hvis du aldrig har prøvet ScratchJr. før, så er der mulighed for at finde vejledninger i appen, men du kan også benytte disse printvenlige vejledninger som du finder her som PDF: 

Overskrift til ScratchJr udfordringer

Inspiration til projekter og små udfordringer

Herunder vil der løbende blive lagt små udfordringer ud, som man kan lave sammen med sine børn eller selv lade dem eksperimentere med.

Udfordring 1 til ScratchJr. 

 

Udfordring 1 til ScratchJr.

Udfordring 2 til ScratchJr. 

Udfordring 2 til ScratchJr.

Udfordring 3 til ScratchJr. 

Udfordring 3 til ScratchJr.