Billedbøger med grinegaranti

En god billedbog kan det hele. Der er masser af billeder, man kan kigge på, en god historie at læse højt, og så er den ikke så lang, at de voksne ikke kan nå TV-Avisen bagefter…

Mangler I en rigtig sjov billedbog til de lidt mindre i familien – en af dem hvor man tisser i bukserne af grin – så se med her, når Trine anbefaler de bedste af vores sjove billedbøger. 

Hjemme hos os elsker vi billedbøger. Og især sjove billedbøger, der kan få os til at grine højt. Mine børn er ikke anderledes end andre børn, så det betyder, at det især er bøger med prutter, frækt sprog, eller voksne der opfører sig mærkeligt eller kommer på glat-is, der får dem til at grine højt. Og der findes simpelthen ikke noget bedre. End at ligge under dynen sammen og slutte dagen af med et grin.

Nedenunder er mine bud på nogle af de sjoveste billedbøger. Nogle af dem er gode til de lidt mindre og ikke så lange. Og nogle af dem er til de lidt større børn med den lidt mere spidsfindige humor. Til de lidt mindre er historien om den lille kanin, der kun siger ét ord - nemlig Pølsebæ - fænomenal. Helt simpel og med uendelige gentagelser af det fantastiske ord "pølsebæ"!

 

Til de lidt ældre kan man læse historierne om Sallys far, som ikke laver andet end at fortælle røverhistorier og være sygt pinlig. Også sjov - og måske lidt inspirerende - for de voksne.

Og så må man ikke snyde hverken de store eller små for historien om "Den dag Leopold blev ond" og kaldte Fru Svendsen "En fed so"... Leopold er selv en gris og Fru Svendsen en so, så det er jo på en måde ikke så frækt og så alligevel. Den bog har vi læst flere gange end jeg kan tælle til.

God læselyst!

 

 

Materialer