Begynderlæsning - sådan holder du det ved lige

Hvis man går i 0.-2. klasse og lige er begyndt at øve sig i at læse, så er det lidt ekstra hårdt, at der er begrænset adgang til biblioteket i disse dage. Til begynderlæsning skal der helst være rigeligt med bøger at vælge imellem, de skal helst ikke være tykke eller med for mange ord, og måske man endda er så vild med at læse, at man kan læse mere end én bog om dagen. Og hvad gør man så?

På eReolen er der heldigvis aldrig lukket, og her kan du også finde masser af letlæsningsbøger. Nedenfor får du nogle tips og tricks til, hvordan du blandt eReolens mange bøger finder bøger i den rigtige sværhedsgrad, samt hvordan du finder de bøger, som du kan låne uden at det tæller med i dit samlede antal lån. 

Sådan søger du på lixtal på eReolen

Når man er ved at lære at læse, skal bøgerne helst matche ens læsefærdigheder. På eReolen kan man søge efter bøger med et bestemt lixtal i søgefeltet. Læser dit barn eksempelvis bøger med lixtal 6, skal du i søgefeltet skrive ix=6. 

Er dit barn akkurat lige startet med at læse og trives han eller hun bedst med ord på to eller tre bogstaver, er serien "Læs lydret" helt perfekt med sjove titler som "Ib i en kø" eller "Mo får en bas". Find serien her.

Har du glemt forskellen på lixtal, lettal og lus, så kan du se en oversigt lige her.

Bøger der ikke tæller med i det samlede antal lån

Man kan hurtigt få læst en del bøger, når man er ved at øve sig i at læse, så det kan være en god ide at gå efter de såkaldte ”ekstra titler”, der ikke tæller med i dit samlede antal udlån på eReolen. De er markeret med et blåt ikon, og du finder dem ved at sætte kryds til venstre. 

Nedenfor har vi samlet nogle eksempler på letlæsningsbøger, som allesammen er "ekstra titler", og altså ikke tæller med i antallet af udlån. Bøgerne er listet i rækkefølge efter sværhedsgrad og er blot eksempler.

Materialer