B-siden - 02.10.2017

B-siden: Just like in the movies

Fik du ikke læst vores seneste klumme i Midtjyllands Avis? Så læs videre her. Denne gang handler det om filmenes verden, om popcorn, tudeture mv.

"Film skal ses i biografen, hvor der dufter af popcorn, hvor tæpperne på gulvet er tykke, stolene er behagelige og alle mobiltelefoner er slukkede. Der hersker en særlig magi i det mørke rum, når lyset dæmper sig og historierne udspiller sig på det store lærred med surroundsound. Men hvad er det, der sker med os i biografens mørke?

Da jeg var 11 år, så jeg Titanic i biografen, og jeg kan huske, at jeg græd. Jeg købte efterfølgende en stor plakat og hængte den op på mit værelse. Jeg var totalt fortabt i hele Titanic-universet, i den spektakulære historiske begivenhed og ikke mindst i unge Jack Dawson, eller rettere sagt i Leonardo Dicaprio. Da filmen kom på video sad jeg en hel dag sammen med en veninde og så den igen og igen på hendes værelse.Nej, vi blev ikke trætte af den; vi svælgede på ægte tween-manér i den ulykkelige kærlighedshistorie mellem Jack og Rose. Det var særligt på flere måder...." 

Læs hele klummen på B-siden.dk