Michelle Mozart Mikkelsen

Michelle Mozart Mikkelsen: De introvertes fest

Michelles tekst udtrykker en frygt for fællesskabets sammenbrud i en coronapræget tid, men ser også i sammeholdet et håb for, hvad fremtiden kan bringe.

Præsentation:

Jeg hedder Michelle og er 32 år. Jeg bor i Gødvad sammen med min 7-årige datter. Til daglig studerer jeg til folkeskolelærer på VIA i Silkeborg, med fagene dansk, historie og geografi. Jeg har altid haft en stor kærlighed til ord. Hvordan man kan lege med ord, og hvilken magt ord kan have. Jeg følte derfor det var en spændende udfordring at sætte ord på en så uhåndgribelig situation som Coronapandemien. I særlig grad hvilken indflydelse den har haft på vores dagligdag.
 

De introvertes fest

Det kan være svært at sætte ord på denne uvidenhed, der pludselig ramte os i hovedet som et knytnæveslag. Ingen havde set det komme. Ingen. hvilket afsavn, ensomhed, frygt og fortvivlelse der ville ramme os. Danmarks lune stuer i selskab med familie fra nær og fjern, er nu udskiftet med todimensionelle figurer på en skærm. Alle har mistet deres ansigt og landskabet brydes nu blot af blåhvide farver. Sortklædte forkæmpere går gennem gaderne om natten med skrig om uretfærdighed og et ønske om frihed.

Er dette fællesskabets endeligt? Skal vi blot leve isoleret og afsprittet i ly for menneskelig kontakt?

Landet føles delt. Delt i millioner. Vi møder ikke lægere en fjern bekendt til kaffe og en snak om gamle dage. Unge mennesker mister dens ociale kontakt, og vigtigheden af fysisk nærvær ser dagens lys. De introvertes fest.

Manges kære er blevet til minder. Taget fra dem i kontaktløse favntag. Hædret i mennesketomme kirker.

Dog består sammenholdet, kærligheden og troen på en lysere fremtid. Naturen jubler. Vi kan nu se det smukke i selv små ting. En lys forårsmorgen. En regndråbe på en mælkebøtte. Fællessang. 

Aldrig før har vi været så delt, men samtidigt stået så tæt. Vi gøres bevidste om at være en del af historien, både i fortid, nutid og fremtid. Tolerancen, tålmodigheden og troen på myndigheder sættes på prøve. En prøve om at være et nutidigt menneske i en verden i forandring. En verden på både godt og ondt, som vil præge vores tankevirksomhed og handlingsmøntre længe. Corona-generationen er landet. Generationen med afstand og manglende sociale kundskaber, men med en ny forståelse af verden og tilfældighedernes magt over den enkeltes hverdag.