Kulturkraft

Kulturkraft samler mennesker fra Kjellerup og omegn og blotlægger den kraft og energi, der kendetegner folket og biblioteket i den nordlige del af Silkeborg Kommune. 

Sammen med jer afprøver vi nye måder at være et levende bibliotek på, og sammen deltager og bidrager vi til et aktivt kulturliv.  
Et aktivt kulturliv handler om litteratur, kunst og musikalske oplevelser, men det handler også om mødet mellem mennesker. 
Kultur sker, når vi er sammen. 
Kraften er stærkest, når vi løfter i flok.   

Hvad er kulturkraft? 

Kulturkraft er et toårigt projekt, hvor vi afprøver og skaber nye vaner og tilgange til det at være folkebibliotek. 
Formålet med projektet er at gøre Kjellerup Bibliotek og Mosaikken til en levende bymarkør. 
Biblioteket skal bidrage aktivt til sammenhængskraften i den nordlige del af kommunen, og være en stærk medspiller i det daglige kulturliv i området.  
Det opnår vi ved at styrke relationerne på tværs i lokalsamfundet igennem spændende projekter og aktiviteter, og ved aktivt at inddrage borgere og lokalsamfund i bibliotekets dagligdag. 
Kort sagt: Med Kulturkraft bringer vi biblioteket tættere på jer. 

Hvad betyder det for biblioteket, som vi kender det? 

Biblioteket vil stadig være, som I kender det - med gode bøger på hylderne, kompetent personale i udlånet og mange af den type arrangementer, I er vant til.   
Men I vil også opleve nye typer af tiltag og arrangementer, med fokus på at inddrage deltagere, bringe forskellige folk sammen og på at skabe nye møder mellem mennesker.  

Hvem kan være med? 

Alle, der har noget på hjerte. Alene eller sammen med andre. Vi inviterer ind, men I er også altid velkommen til at komme forbi biblioteket og snakke med os om gode kulturkraftige idéer til, hvad vi skal lave sammen. Du finder vores kontaktinfo herunder – vi glæder os til at høre fra dig.