Til pædagoger og institutioner

Sprogstimulering og materialer til pædagoger og institutioner.


SKATTEKISTER OG ORDSPILOPPER
Et sprogstimulerende materiale til 3 - 6 årige børn. Skattekisterne indeholder tilsammen 60 gode billedbøger samt tilhørende sprogstimulerende materiale, der bygger på bøgernes indhold. Tilbuddet er målrettet tosprogede, men meget velegnet til alle småbørn!

 

Formålet med skattekisterne er at styrke de tosprogede 3 - 6 åriges danske sprog samt udvide børnenes kendskab til dansk børnelitteratur. Derudover skal skattekisterne være med til at skabe nysgerrighed og interesse for litteraturens verden samt styrke børnenes sociale kompetencer og udvikling. Det er samtidig et mål at skabe en rød tråd for børnene gennem litteraturen og illustrationerne og at styrke børnenes evne til at blive gode læsere senere i deres skoleforløb.

 

Hvad indeholder skattekisterne?

Hver skattekiste indeholder 5 forskellige bøger og sprogstimulerende materiale til 3 af bøgerne samt tøjaben Læsefidusen. 

 

Skattekister for 3 årige:

Skattekister for 4 årige:

Skattekister for 5 årige:

Hvem kan låne skattekisterne?

Børnehaver med tosprogede børn

Børnehaver i Silkeborg Kommune med tosprogede børn har alle skattekister i cirkulering.

 

Tilbud til børnehaver uden tosprogede børn

Biblioteket tilbyder børnehaver i Silkeborg Kommune uden tosprogede børn at låne skattekisterne som månedslån. Biblioteket har 3 forskellige skattekister til 3-årige og 4 forskellige skattekister til 4 og 5-årige.  

 

Til forældre, bedsteforældre og andre interesserede

Bøgerne kan lånes enkeltvis - og uden sprogstimulerende materiale. Det materiale, vi har i skattekisterne, er beskrevet i oversigten, så alle har mulighed for at supplere med lignende materialer. På Kompetencecenter Silkeborgs webside ligger der foldere med dialogisk materiale til billedbøger fordelt på aldre lige til at printe ud.

 

Selve skattekisterne er kun til udlån til børnehaverne.

 

Kontakt angående skattekisterne:

Betina Ekkersgaard Balslev på mail: betinaekkersgaard.balslev@silkeborg.dk 

 

ORDSPILLOPPER
 

Ordspilopper - Kickstart dit barns sprog

Mangler du som pædagog eller forælder inspiration eller gode ideer til sjove sproglege, der udvikler dit barns sprog? Så kig med her i idekataloget Ordspilopper, hvor du får 10 gode lege samt masser af gode råd og ideer til, hvordan I sammen kan få kickstartet dit barns sprog.

Det allerbedste er at lege et barns sprog frem. Med Ordspilopper er der helt konkrete ideer og forslag til rim og remser, gættelege, aktiviteter og sange, som er lige til at gå til. Både henne i børnehaven og vuggestuen og derhjemme. Du kan kigge i kataloget nedenunder eller spørge os efter et gratis eksemplar, næste gang du er på børnebiblioteket.

 

 

idekatalog_ordspillopper_pdf.pdf

idekatalog_ordspillopper_pdf.pdf

Idekataloget Ordspilopper er resultatet af projektet "Familiesprog - for de 3 til 5 årige", der er lavet i samskabelse med lokale familier på Køge, Gentofte og Stevns bibliotekerne med støtte fra Slots- og kulturstyrelsen.