Hvorfor Makerspace og Mediebox?

Her kan du læse mere om hvorfor Silkeborg Bibliotekerne tilbyder Makerspace og Mediebox.
Hvad er Makerspace og Mediebox?
Makerspace og Medieboxen er et rum, hvor kompetencer kan smelte sammen, og vi i fællesskab kan blive klogere på den verden og den teknologi der omgiver os. Værkstederne er gratis at bruge, men i nogle tilfælde skal du betale for de materialer du bruger.
 
Hvorfor har biblioteket indrettet Makerspace og Mediebox? 
Bibliotekernes formål er at fremme oplysning, (ud)dannelse og kulturel aktivitet. Det gør bibliotekerne i dag ved at vejlede, stille fysiske såvel som elektroniske materialer til rådighed, og ved at tilbyde en lang række kulturelle aktiviteter. Med Silkeborg Biblioteks nye MakerSpace og MedieBox tager vi skridtet videre. Vi stiller adgang til ny teknologi til rådighed. Vi skaber et rum, hvor du frit kan boltre dig og undersøge og eksperimentere med de muligheder, der følger med udviklingen af nye gadgets og teknologier - og som vi alle sammen må forholde os til i det 21. århundrede.
 
Hvordan gør jeg, hvis jeg vil bruge udstyret i Makerspace og Medieboxen? 
Medieboxen kan bookes i hele bibliotekets åbningstid, men den skal bookes på forhånd via formularen på hjemmesiden. Første gang skal du have en introduktion til udstyret. Medieboxen kan ikke bruges som møderum, men er for dem som vil arbejde med lyd- og filmproduktion eller virtual reality. 
 
Makerspace har åbent hverdage kl. 14-17. Her står en af vores makerværter klar til at hjælpe og give dig en oplæring i det udstyr du skal bruge. Udstyret kræver, at du bliver introduceret til deres muligheder og begrænsninger, før du kan bruge dem. Du kan booke en af vores makerværter til at give dig en oplæring. Book en tid til udstyret i Makerspace via formularen på hjemmesiden . Alle er velkomne til komme og arbejde eller bare se værkstedet i vores betjente åbningstid. Nogle af maskinerne kan også benyttes uden for Makerspaces åbningstid, men kun hvis du først er blevet oplært i dem.