Letlæs

Når man er ved at lære at læse, er det vigtigt med den helt rigtige bog i den helt rigtige sværhedsgrad. Børnebiblioteket har en hel afdeling med letlæsningsbøger. Både til de børn, der lige er startet med at læse, og dem der er klar på lidt mere udfordring.

Brug pletterne:

Vi har mærket alle vores letlæsningsbøger med farvede pletter for at gøre det let for dig og dit barn at finde bøger i den rigtige sværhedsgrad.

På biblioteket bruger vi lixtal til at indikere, hvor svær en bog er at læse. Spørg eventuelt dit barns lærer, hvilket lixtal du skal gå efter. Og brug så derefter pletterne til at finde en bog med den rigtige sværhedsgrad. Du kan læse mere om lix, let og lus lige her.

Letlæsningsbøgerne er inddelt i tre kategorier, nemlig Let 1, Let 2 og Faglet:

Let 1: Begynderlæsere

 

I Let 1 findes bøger til den allerførste læsning og til de mere trænede læsere, der stadig kan have brug for at læse højt for mor og far indimellem. Bøgerne er mærket med enten gule, røde, blå eller grønne pletter. I Let 1 finder du bøger, der passer indholdsmæssigt til børn fra starten af børnehaveklassen til cirka 3. klasse.

Let 2: Selvstændige læsere (lix 10-25)

 

Let 2 er for de børn, der læser selvstændigt, og hvor mor og far er mere på sidelinjen. Bøgerne er alle mærket med en sort plet og henvender sig indholdsmæssigt til børn fra cirka 2. klasse til 4. klasse. I Let 2 findes dog også en del bøger til de børn i 5. og 6. klasse, som af forskellige årsager har brug for lidt lettere eller kortere bøger, end vi ellers har til aldersgruppen.

Faglet

 

Her finder du vores lette faglitteratur til alt fra begynderlæsere til selvstændige læsere. Bøgerne står opdelt efter emne og ikke sværhedsgrad, og her finder du bøger om alt fra dyr til sportsstjerner og popidoler.

Se også vores pjecer:

Den allerførste læsning 2016