Bibliotek.dk

Bibliotek.dk er din indgang til alle danske bibliotekers materialer og til hvad der udgives i Danmark.

Gå til Bibliotek.dk

Hvad er Bibliotek.dk?

Bibliotek.dk er en indgang til alle danske bibliotekers materialer og til hvad der udgives i Danmark. Du kan bruge den til at finde, hvad der er udgivet af bøger, cd'er, tidsskrifter, artikler, lydbøger, cd-rom, video, dvd osv. - og du kan bestille materialer på bibliotekerne.
Sådan opretter du log ind til bibliotek.dk - videovejledning

Hvordan søger man?
Der er flere måder at søge på. Skriv et eller flere ord i den hvide boks og klik på "Søg" eller vælg en af de særlige søgesider til bøger og andre medier.

Når du skriver mere end et ord – fx karin sommer – søges der: karin og sommer. Du får de titler hvor der står ”Karin Sommer” (hovedpersonen i Gretelise Holm’s krimier), men du vil også få en titel ”Udsigt til sommer” som Karin Falby har skrevet. 

Filtrér dit resultat
Når du ser dit søgeresultat, får du i spalten til venstre mulighed for at afgrænse din søgning mere. 

Du kan afgrænse din søgning på materialetype, emne, forfatter, sprog, år, målgruppe, genre, form, niveau og skønlitteratur/faglitteratur osv.- hvis disse oplysninger findes i din søgning. 
Klik fx dansk hvis du kun vil se de titler der er på dansk. 
Hvis du fortryder: fjern tjekmærket - så ser du igen de andre sprogmuligheder. 
Sådan søger du artikler i bibliotek.dk - videovejledning

Visning af søgeresulater
Hvis du med det samme kan se hvilken titel du vil bestille: klik på Vælg og bestil og vælg den materialetype du ønsker – og gå videre med bestillingen. 
Hvis du vil se flere detaljer: klik på Mere information i den enkelte post. Her kan du bruge Bestil hvis du ønsker at bestille en bestemt udgave.

Hvordan bestiller man?
Du kan bestille langt de fleste materialer i bibliotek.dk, så du kan hente dem på et af bibliotekerne i Silkeborg Kommune. Det er gratis. 
Når du klikker på "Bestil", skal du vælge f.eks. Silkeborg Bibliotek, hvis det er her du vil hente tingene.
Sådan bestiller du i bibliotek.dk - videovejledning
Hvis du er i tvivl om noget, så prøv bibliotek.dk´s "Hjælp" eller kontakt Annette Öhrström på Silkeborg Bibliotek.

Du skal altså ikke bekymre dig om, hvilket bibliotek der ejer materialet. Læs hjælpeteksterne undervejs på skærmen. Hvis Silkeborg Bibliotekerne har materialet selv, vil du ofte blive dirigeret over i vores base for at reservere materialet. Når du har gjort det, kan du fortsætte med at søge i bibliotek.dk. 

Bemærk, at der kan gå 1 – 2 dage før de bestillinger, du har sendt af sted, kan ses i din lånerstatus.

Prøv også...