Børnebiblioteket har fået læsehunde

Kender du et barn, som vil have glæde af ekstra motivation til at læse og træne højtlæsning? På Silkeborg Børnebibliotek kan dit barn øve sig i læsning sammen med en af læsehundene Sofus eller Molly.

Læsehunde er et tilbud til børn i de mindre klasser, som har “knækket koden” mht. læsning, men som mangler træning. Læsehunde henvender sig til børn, som savner motivation og opmuntring til at læse højt og læse mere.

Foreningen Læsehunde

Silkeborg Børnebibliotek lægger rum til besøgene, men det er Foreningen Læsehunde, der styrer og koordinerer tilmeldingen. Du kan læse mere om Foreningen Læsehunde og om, hvordan du tilmelder dit barn i deres pjece eller på deres hjemmeside: www.laesehunde.dk.

Foreningen Læsehunde uddanner frivillige Læseteams, som rundt omkring i landet hjælper børn med læseudfordringer – nu også i Silkeborg. Læsehunden kan motivere dit barn til at træne læsning gennem tryghed og glæde. Her på Silkeborg Bibliotek kan du og dit barn mødes med enten Molly eller Sofus.  Læsehundene er trænede, men kan hverken rette eller dømme og tilbyder dermed ro og nærvær, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren er i udgangspunktet bare til stede, men er klædt på til at støtte og opmuntre dit barn, hvis det kræves.

Hvor og hvornår foregår det?

Vi mødes på Silkeborg Bibliotek. Her er der lavet et lille læsehunde-hyggekrog i børnebiblioteket. Dit barn læser op af sin egen medbragte bog. Der er selvfølgelig også mulighed for at låne bøger på biblioteket.Tidspunktet for den ugentlige læsestund aftales med læsehundens ejer. En læsestund varer 30-40 min. Vi planlægger læsestunden, så der både er tid til læsning og hygge med hunden. Læseforløbet varer typisk 6 uger, og dit barn får et diplom, når forløbet er slut.

Sofus og Lene:

Sofus og LeneSofus er en meget sød og venlig lille hund af racen Cavalier King Chales Spaniel. Han er født i 2012 og har boet hos Lene, siden han var en lille hvalp. Han har gået til hvalpemotivering og træning. Han har også været besøgshund på et plejehjem. Sofus er meget social og er glad for alle mennesker, især børn. Han kan godt lide at være læsehund, og han er tålmodig, mens børnene læser for ham.
Når de er på job sammen, er det Lenes opgave at passe på, at andre behandler ham som en levende hund og ikke krammer og kysser ham alt for meget.

Molly og Aase:

Billedet viser læsehunden Molly og dens ejer Aase
Molly er en stor, dejlig, bamset Golden Retriever født i 2012. Hun er en meget glad hund, der elsker at blive klappet og a´et. Molly forstår alt, hvad man siger til hende. Hun kan mærke, hvis man er ked af det, og hun er rigtig god til at trøste. Molly elsker at gå ture, specielt i  en hundeskov, hvor hun kan lege med andre hunde.Ud over at være læsehund arbejder Molly også som besøgshund i Silkeborg.
Jeg er pensioneret lærer og har arbejdet med børn og unge i 35 år. Mest i forbindelse med musik og engelsk.