Sproggaven

Silkeborg Bibliotekerne er en del af Sproggaven, der hjælper udvalgte børnefamilier med at udvikle deres børns sprog.

Helt konkret består Sproggaven i, at de udvalgte familier på tre forskellige tidspunkter i deres barns liv får tilbudt en gratis Sproggave. Sproggaven er en kuffert, en rygsæk eller en taske med både bøger og legetøj, der kan hjælpe forældre med at stimulere deres børns tale gennem både oplæsning og leg.  

Sådan får I en Sproggave

Det er ikke biblioteket men sundhedsplejen, tosprogsvejlederne og tale-hørekonsulenterne, der er med til at udvælge de familier, som får tilbudt en Sproggave. Den første Sproggave udleveres af sundhedsplejen, når barnet er 8 måneder gammelt. Når barnet fylder 2 år, kan børn med sproglige udfordringer hente en Sproggave på deres lokale bibliotek. Og hvis barnet stadig har behov for en Sproggave, når det fylder 3 år, vil denne blive udleveret i børnehaven.

 

Brochure om børnebiblioteket på forskellige sprog

På biblioteket står vi altid klar til at vise familierne rundt og fortælle om alle de tilbud, vi har. Er man tosproget har vi lavet en brochure på udvalgte sprog, som fortæller om børnebiblioteket. I brochuren fortæller vi om, hvor meget vi som bibliotek kan tilbyde en børnefamilie. Der står også, hvor vigtigt det er at læse højt for sit barn, hvordan vi kan hjælpe med at finde bøger på modersmålet, tilbyder hjælp til computer, borger.dk og andre ting, og at man altid er velkommen til at bruge biblioteket som et hyggeligt mødested for hele familien.

Du kan se brochuren om børnebiblioteket på de udvalgte sprog nedenfor:

Har du spørgsmål til Sproggaven og biblioteket, kan du kontakte Betina Ekkersgaard Balslev på mail, betinaekkersgaard.balslev@silkeborg.dk.

Sproggaven er et samarbejde i Silkeborg Kommune mellem sundhedsplejen, Børne- og familieafdelingen, Kompetencecenteret for sproglig, kulturel og social Integration, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og Silkeborg Bibliotekerne. Du kan læse mere om Sproggaven på kommunens hjemmeside lige her eller se en video om Sproggaven lige her:

Sproggaven i Silkeborg Kommune.