Foto af 3 bandmedlemmer

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
150 kr.
Sted
Store sal
Målgruppe
For voksne
Musik

Koncert - Nikolaj Hess Spacelab

06.10.22
Så er der dømt jazz på Toftebjerg. Hess/AC/Hess Spacelab er en dybt samspillet og tranceskabende super trio med Anders AC Christensens ikoniske bas, Mikkel Hess’ innovative trommer og Nikolaj Hess’ virtuose og varmende klaverspil.

Spacelab har eksisteret siden de tre internationale danskere startede med at spille sammen i deres barndom i Jylland. 

Deres seneste udgivelse som trio, “SPACELAB Live in London”, blev optaget af BBC i den internationalt anerkendte Pizza Express Jazz Club. Trioen beskrives som telepatisk kommunikerende filmisk nordisk jazz, ‘Contemporary jazz at it’s finest’ og livsbekræftende originalmusik der beretter om intense og fordybende liveoptrædener. 

De har hver især egne individuelle projekter, stilarter og sound, men mødes i Hess/AC/Hess Spacelab Trio hvor de dykker ned i en musikalsk forbindelse, som må opleves.

Om Anders ‘AC’ Christensen:
AC “the ace of bass” har spillet, og spiller stadig med bl.a. Raveonettes, Paul Motian Electric Bebop Band, Tomasz Stanko, Savage Rose og mange flere. Hans seneste album af AC Trio hedder “Dear Simone” med Aaron Parks og Paul Motian. Han har skrevet filmmusik for flere af Omar Shargawis seneste film, heriblandt “Go with Peace Jamil”. I 2021 modtog han Ben Webster prisen.

Om Mikkel Hess:
Navnet bag det aktuelle kollaborative projekt Hess Is More, der komponerer for film, teater og ballet. Mikkels personlige mestring af sine trommer – inden for jazzen – efterlader en rummelighed mellem hvert trommeslag, der ligger til grund for den luftige vægtløshed vi oplever i bandet. 

Om Nikolaj Hess:
Hans klaverspil er karakteriseret af et gyldent touch, en stærkt personlig melodisk åre, og et unikt mix af virtuositet, groove og fantasi. Nikolaj musikalske påvirkninger afspejler dyb indsigt i de amerikanske og nordiske jazz traditioner, samt en vidtfavnende gnistrende musikalitet, der trækker på alt fra electronica og krautrock over klassisk og folkemusik til roots.

Arrangør: Kulturstafetten

Husk du inden koncerten kan spise i husets café.
Bordbestilling på 87 22 19 80 eller toftebjerg@silkeborgbib.dk.

Bordbestilling pr. mail er først gældende, når du har modtaget en bekræftelse.