Bogforside Ungeenheden og billede af Fine Gråbøl

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
35 kr.
Sted
Orange scene
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

UGE17: Psykisk sårbare unge - mød Fine Gråbøl og foreningen En af os

25.04.23
Denne eftermiddag sætter vi fokus på psykisk sårbarhed blandt unge, når vi får besøg af Kristina Young fra landsforeningen En af Os og forfatter Fine Gråbøl.

Arrangementet starter med Kristina Youngs personlige historie om at være at ung og have en psykisk sygdom. Kristina Young vil også fortælle om at være ambassadør for landsforeningen "En af os", der har til formål at afstigmatisere psykisk sygdom i Danmark. 

Herefter vil forfatter Fine Gråbøl give et unikt indblik i - og stille kritiske spørgsmål til psykiatriens behandling - af især unges psykiske problemer med udgangspunkt i  hendes roman "Ungeenheden".

Fine Gråbøl var sytten år, da hun fik sin første diagnose. Det blev ikke den sidste, og hun tilbragte sine sene teenageår på diverse psykiatriske
afsnit og til sidst på et socialpsykiatrisk bosted.

Fine Gråbøl bruger sine egne personlige erfaringer i romanen "Ungeenheden". En både barsk, poetisk og øm skildring af en gruppe unge, vi ikke ofte møder i litteraturen, og af det fællesskab, de også er en del af.

Fine Gråbøl (f. 1992) debuterede i 2021 med romanen "Ungeenheden", som hun vandt Bogforums Debutantpris for. Derudover er Gråbøl en del af skriftkollektivet BMS, som blev nomineret til Årets litterære talent ved Blixenprisen 2019. Fine Gråbøl har en baggrund inden for litteraturvidenskab og arbejder som skrivelærer for unge psykiatribrugere.

Arrangementet afholdes i samarbejde med SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed, lokalafdeling Silkeborg

I uge 17 afholder landets biblioteker en fælles temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det bliver en uge med et hav af forskellige arrangementer - foredrag, debatter og workshops, som kan gøre os klogere på verdensmålene, og hvordan vi som borgere kan være med til at gøre en forskel for den bæredygtige omstilling. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program for hele ugen, der kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 29.april.