Rakel Haslund-Gjerrild

Om dette arrangement

Tid
12:30 - 13:30
Pris
45 kr.
Sted
Orange Scene
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Højland - Rakel Haslund-Gjerrild

11.06.22
Mød Rakel Haslund-Gjerrild i samtale med kulturformidler Frederik Schøler og oversætter Sidse Laugesen.

Under overskriften ”Fra Edens have til riget i midten” vil samtalen dreje sig om Rakel Haslund-Gjerrilds forfatterskab, ikke mindst om romanen ”Adam i paradis” (2021), der modtog Weekendavisens Litteraturpris 2021. Romanen er også indstillet til både Politikens Litteraturpris, Montanas Litteraturpris og Nordisk Råds Litteraturpris.

”Adam i paradis” handler om den kulørte maler Kristian Zartmann, der levede fra 1843-1917. Hans liv skildres i et vidunderligt sprog med flair for både det kulørte, det sanselige og den unævnelige homoseksuelle erotik; og det er naturligvis her samtalen om romanen vil tage sit udgangspunkt.

Rakel Haslund-Gjerrild har udtalt, at hendes forfatterskab og særligt romanen ”Alle himlens fugle” (2020) er stærkt inspireret af den kinesiske forfatter Can Xues forfatterskab. Oversætter og digter Sidse Laugesen har oversat Can Xues ”Kærlighed i det nye årtusinde”, som cirkler mellem det indre og det ydre, mellem at kunne styre og definere sit liv samtidig med et ønske om at redefinere kærligheden og friheden.

Det bliver i sandhed en snak fra Edens have og helt til Riget i midten.

Program for voksne - 11. juni 2022

Klik her for at se det samlede program for voksne (åbner i et nyt vindue)