Foto af Lykke Friis

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
45 kr.
Sted
Medborgerhuset, Sal A
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

Højland - Lykke Friis og Tårernes Europa

10.06.23
Hør Lykke Friis fortælle om sin seneste bog Tårernes Europa, der er en personlig beretning om tiden efter murens fald, krigen i Ukraine og om en ny tid i Europa og verden.

Den 24. februar 2022 ændrede situationen i Europa sig. Den russiske præsident, Vladimir Putin, beordrede russiske tropper ind i Ukraine, og med ét var Ukraine på alles læber. For hvordan kunne det ske, at der pludselig var krig i Europa? En krig som hidtil har medført bl.a. en energikrise, inflation, højere renter og flygtningestrømme.

Det giver Lykke Friis, forfatter og direktør for Tænketanken EUROPA, sit bud på med udgangspunkt i hendes bog Tårernes Europa (2022).

Med en mangeårig personlig og forskningsmæssig interesse for særligt Tyskland, bl.a. som korrespondent for Berlingske, og som klima-, energi- og ligestillingsminister og siden Europaordfører, kaster Lykke Friis et kvalificeret og personligt blik på årene, der ledte op til kulminationen med invasionen af Ukraine, samt hvordan en sådan krig kunne komme bag på os. For Europa er forandret, men hvad kommer det til at betyde? Og hvad kommer til at have af betydning for det Europa, der formes netop nu?

Kom med til et oplæg og efterfølgende debat, hvor Lykke Friis tager os med på en rejse gennem Kyiv og London, Moskva og Rom, og resten af Tårernes Europa.

Arrangementet er en del af Højland Litteraturfestival 2023.

Logo for Statens Kunstfond
Højland Litteraturfestival er støttet af:
Statens Kunstfond & Tonni og Kaj Munksøs Fond