Henriette Rostrup med bogforside

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

Forfatter i Gjern: Henriette Rostrup om Grevinden

07.02.23
Henriette Rostrup fortæller om sin roman "Grevinden", der er baseret på en virkelig historie.

"Grevinden" handler om danske Angelica Pierri, der på trods af opvæksten på en mælketoddybar i et arbejderkvarter i 1870ernes København både når til Cape Town, Gran Hotel på Amalfi-kysten og på Dronningevisit i London. Angelica med den eventyrlige livshistorie bliver i folkemunde døbt Grevinden af Bagsværd og bor på lystslottet Aldershvile.

Henriette Rostrup vil i samtale med kulturformidler Frederik Schøler fortælle mere om virkelighedens Ancelica Pierri - var hendes liv virkelig så eventyrligt? Rostrup vil også fortælle om sin research og sine arbejdsmetoder, der ligger til grund for romanen. Samtalen vil også berøre den særlige genre, der har vundet stort indpas de seneste år - nemlig fiktionsromaner om biografiske personer, også kaldet exofiktion.

Henriette Rostrup (f. 1970) debuterede i 2007 med novellesamlingen "Afkom" Hun er forfatter til romanen "Det år vi gik til begravelser" (2015), der blev anbefalet til vores årlige litteraturarrangement, Årets Bøger. "Grevinden" er hendes seneste roman, som er udkommet til flotte anmeldelser.

Tags