lysegrøn hængelås på baggrund af skærm med 0 og 1 taller

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Sted
Orange Scene
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

Livestreaming: Uden kryptering, intet internet

14.11.23
Kom til livestreaming af foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet, hvor forskere formidler komplekse emner på en lettilgængelig måde, så alle kan være med.

Ved datalogerne Ivan B. Damgård og Jesper B. Nielsen

Vi har på kort tid flyttet store dele af vores liv ud på internettet – både privat, arbejds- og forretningsmæssigt. Mange systemer ville bryde sammen, hvis alle havde adgang til alt på nettet. Det ville fx betyde at ingen brugernavne og passwords var sikre, og der ville ikke være nogen garanti for at det du sender når frem uden at være manipuleret. Den eneste teknologi der kan løse det problem er kryptografi.

Hør fx om hvad der egentlig foregår – herunder matematikken bag – når din browser laver en sikker forbindelse til en webside, og hvad du selv skal være opmærksom på i den forbindelse.

Selvom meget i de senere år er digitaliseret i vores danske samfund, er vi ikke nær så digitale som mange tror. Der er meget store, fundamentale dele som endnu ikke er digitaliseret, men som har potentiale til at blive det og som vil have økonomiske, tidsmæssige og praktiske fordele – og fx mindske antallet af tvister, retssager, brug af advokater mv. Hør om hvilke perspektiver der her er i teknologien ’blockchain’.

Kom i god tid, da foredraget starter præcis kl. 19.