Nicklas Freisleben Lund
Nicklas Freisleben Lund

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 kr.
Lokation
Silkeborg Bibliotek
Sted
Orange Scene, Oplevelse
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

Klassekamp og social ulighed i samtidslitteraturen

30.11.23
Underklassen har fået en ny stemme og aktualitet - i litteraturen og i den brede samfundstækning. Kom med til en aften, hvor Nicklas Freisleben Lund fortæller om klassekamp og social ulighed i samtidslitteraturen.

Klassekamp og ulighed står centralt i mange nyere forfatterskaber, hvor underklassen har fået en ny stemme og aktualitet i litteraturen, men også i den brede samfundstænkning.

Klassebegrebet er tilbage i den danske litteraturdebat, hvor bl.a. Glenn Bech har ryddet bogtillægsforsider med sit opråb om fornyet klassebevidsthed. Bech er dog blot en af mange forfattere, der det seneste tiår kritisk har skildret ’det nye danske klassesamfund’.

I foredraget ”Klassekamp og social ulighed i samtidslitteraturen” introducerer litteraturforsker Nicklas Freisleben Lund den faktisk markante tendens og diskuterer, hvad sådanne litterære værker fortæller os om klasse og klassesamfund i dag.

Foredragsholder, Nicklas Freisleben Lund, er litteraturforsker ved SDU og kritiker på JyllandsPosten. Han har deltaget aktuelt i et forskningsprojekt, der undersøger skildringer af klasse og arbejde i skandinavisk samtidslitteratur.