Foto af Rasmus Theisen og bogen Andre hunde

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:00
Pris
Gratis
Sted
FREMFÆRD Scenen
Målgruppe
Unge
Litteratur & viden

Højland - Rasmus Theisen

10.06.23
Rasmus Theisen i samtale med adfærds Sofie Sandbæk og Ellen Hebsgaard.

Som 21-årig flyttede Rasmus Theisen til Vestgrønland på ubestemt tid og tog ufaglært arbejde – boede i byer og bygder i en moderne inuitkultur, hvor ’det danske’ i stigende grad kan betragtes som en gammeldags og fremmed tilstedeværelse.

Rasmus Theisens debutroman "Andre hunde" er ikke biografisk, men alligevel inspireret af oplevelserne i Grønland. Med sin thrilleragtige motor har den et drive, der fører os igennem en fortælling om at være ung og fremmed i verden - med tvivl, pli og pligt, korruption, vold og brutalitet.

”De såkaldte slædehundedistrikter ligger alle nord for polarcirklen og er udelukkende forbeholdt grønlandske slædehunde. Andre hunde er ikke tilladt i den nordgrønlandske del af Arktis.” … så de bliver skudt.

Rasmus Theisen, modtager af Munch-Christensens debutantpris 2022, taler med projektet adfærd om at være en ufrivllig del af den nuværende danske kolonialisme, om kulturmøder i Grønland, ’Andre hunde’ og den litteratur, der inspirerer ham.

Scenen FREMFÆRD er et rum for det rå, det tvivlsomme og det grænsesøgende - for det nye og for dig.

Scenen er drevet af projektet adfærd – et uafhængigt kulturprojekt som søger åbne samtaler og går bagom skabelsen af kunst og kultur; læsning og litteratur.
På Scenen Fremfærd er du deltager, lyttende/spørgende - tænkende/skrivende – som det passer dig. Det er stedet for forfattermøder, skriveværksted og endelig den åbne scene POESI/PROTEST. FREMFÆRD er scenen, hvor litteraturen møder dig i øjenhøjde; hvor overbevisningen er, at kunst er menneskelig adfærd og ikke noget forbeholdt de få.

Arrangementet er en del af Højland Litteraturfestival 2023.