Foto af Lea Marie Løppenthin og Villads Andersen

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:00
Pris
Gratis
Sted
FREMFÆRD Scenen
Målgruppe
Unge
Litteratur & viden

Højland - Lea Marie Løppenthin og Villads Andersen

10.06.23
Tiden er fyldt af brændende nødvendigheder – klimakatastrofe, traditioner i opbrud og flydende kønsroller. Hvordan kan tidens forfattere tage livtag med det?

Dette er det altoverskyggende – eller underliggende - spørgsmål, når Frederik Schøler sætter Lea Marie Løppenthin og Villads Andersen stævne på FREMFÆRD Scenen.

Samtalen har afsæt i de to forfatteres fantastiske romaner - Løppenthins "Livet går over sine bredder" og Andersens "København, udateret"; romaner, der både er fantastisk gode, og som hver især rummer fantastiske elementer.
Med kriserne i baghovedet udfordrer de det hverdagsdanske samfund, vi kender, og holder sig ikke tilbage fra frodigt at udfordre opfattelsen af tid og sted, kønsidentitet og kønsroller, guder og mennesker eller simpelthen liv og død.

Digter og romanforfatter Lea Marie Løppenthin har skrevet 4 værker før og "Livet går over sine bredder" er indstillet til DRs romanpris 2023.
Villads Andersen har en baggrund som radiovært på P1, skribent på ugebladet Mandag morgen og som tidl. taleskriver for Statsminister Mette Frederiksen. Han debuterer med romanen "København, udateret".

Scenen FREMFÆRD er et rum for det rå, det tvivlsomme og det grænsesøgende - for det nye og for dig.

Scenen er drevet af projektet Adfærd – et uafhængigt kulturprojekt som søger åbne samtaler og går bagom skabelsen af kunst og kultur; læsning og litteratur.
På Scenen Fremfærd er du deltager, lyttende/spørgende - tænkende/skrivende – som det passer dig. Det er stedet for forfattermøder, skriveværksted og endelig den åbne scene POESI/PROTEST. FREMFÆRD er scenen, hvor litteraturen møder dig i øjenhøjde; hvor overbevisningen er, at kunst er menneskelig adfærd og ikke noget forbeholdt de få.

Arrangementet er en del af Højland Litteraturfestival 2023.

Logo for Statens Kunstfond
Højland Litteraturfestival er støttet af:
Statens Kunstfond & Tonni og Kaj Munksøs Fond