Foto af Charlotte Weitze

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
45 kr.
Sted
Orange Scene
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

Højland - Charlotte Weitze

10.06.23
Mød forfatter Charlotte Weitze i samtale med Stine Overgaard Jørgensen.

Med udgangspunkt i Weitzes seneste to bøger ”Rosarium” (2021) og ”Klimaet og kunstneren” (2022) vil samtalen kredse om naturen og dens kraft, både i litteraturen og i den virkelige verden.

Charlotte Weitze har igennem hele sit forfatterskab trukket på naturens dragende kraft, og i de senere år er hendes forfatterskab blevet et af de mest fremtrædende i den danske klimalitteratur. I sine seneste værker har forfatteren taget livgreb med klimaforandringer og biodiversitetskrise og har gennem sit mytiske stof ladet naturen slå igen mod menneskets overherredømme. Det gælder ikke mindst i den sælsomme slægtsroman ”Rosarium”, hvor mennesket synes at krympe i mødet med den mægtige natur.

Weitze har selv beskrevet, hvordan hun i 2009 blev totalt overvældet af den klimakrise menneskeheden står over for, og i hendes seneste værk, ”Kunstneren og klimaet”, bliver det tydeligt, at det ikke kun er i forfatterskabet, men også i hendes eget liv, at klimaet fylder. Sammen med sin familie arbejder hun målrettet på at leve så bæredygtigt som muligt og gøre en forskel i kampen mod klimaforandringer – og hvad er mere oplagt for en forfatter end at skrive om emnet og på den måde udbrede budskabet?

Vi glæder os over at kunne præsentere forfatter Charlotte Weitze på Højland Litteraturfestival 2023!

Logo for Statens Kunstfond
Højland Litteraturfestival er støttet af:
Statens Kunstfond & Tonni og Kaj Munksøs Fond