Anne Lise Marstrand-Jørgensen foto Les Kaner

Om dette arrangement

Tid
14:30 - 15:30
Pris
45 kr.
Sted
Orange Scene
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

Højland - Anne Lise Marstrand-Jørgensen

10.06.23
Mød forfatter Anne-Lise Marstrand Jørgensen i samtale med formidler Anne Juul Andersen med udgangspunkt i hendes seneste roman ”Sange om stilhed og hjem”.

”Sange om stilhed og hjem” udfolder fortællingen om de tyske flygtninge – børn, voksne, ældre – der blev sat i danske flygtningelejre under og efter 2. verdenskrig. Det er en grum og håbefuld fortælling om at bære andres liv i sine hænder.

Danmark modtog ufrivilligt næsten 250.000 tyske flygtninge i begyndelsen af 1945. Efter befrielsen blev de samlet i lejre og afsondret fra resten af samfundet. Der kom til at gå flere år, før de sidste kunne sendes hjem.

Men hvad stiller man op, når dem, der før var ens fjender, bliver ens ansvar? Hvordan forholder man sig til sin længsel efter at komme hjem, når hjemstavnen ikke længere findes? Og hvor langt strækker medmenneskeligheden sig i en verden med krig og frygt?

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født 1971, er cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen VANDRING INDEN OPHØR. Siden har hun udgivet flere digtsamlinger og romaner – herunder bl.a. om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen og om Margrete I.

Samtalen med Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en del af Højland Litteraturfestival 2023.

Logo for Statens Kunstfond
Højland Litteraturfestival er støttet af:
Statens Kunstfond & Tonni og Kaj Munksøs Fond