Foto af Kim Blæsbjerg og bogen De bedste familier

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Sted
Sal A
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

Forfatteraften: Kim Blæsbjerg om "De bedste familier"

03.10.23
Mød forfatter Kim Blæsbjerg til en samtale med litteraturformidler Britt Skjoldborg om hans seneste roman "De bedste familier".

Kim Blæsbjergs anmelderroste roman fra 2023, "De bedste familier", tager et stykke danmarkshistorie og giver det liv i form af fortællingen om to familier i og omkring fabrikken Cheminova i Lemvig fra 1953 til 1962.

Romanen skildrer ikke blot en brydningstid i Danmark efter 2. verdenskrig, hvor mulighederne for øget velstand blandt den almene befolkning steg, men også det helt særlige ved byen Lemvig og dens tilknytning til kemikaliefabrikken Cheminova.

Romanen beskriver på nuanceret vis, hvordan den øgede velstand i Lemvig afhænger af Cheminova og de muligheder, som fabrikken giver de lokale for at komme i arbejde, men også hvordan en benhård politisk virkelighed fungerer, når Cheminovas succes baner vejen for bedre infrastruktur og lægebehandling i den tidligere ludfattige vestjyske egn samtidig med at vilkårene for arbejderne på fabrikken halter.

Romanen maler en række lyslevende karakterer frem, som er med til at gøre historien om Lemvig i 50erne til et stykke personligt og levet danmarkshistorie. Det er velfortjent, at romanen netop er blevet solgt til filmatisering.

Kom og hør Kim Blæsbjerg fortælle om "De bedste familier", og om hvilke overvejelser han har haft i skildringen af Cheminova og Lemvig, hvor han selv er vokset op.