kvinde smiler i blomsterbusk

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

Temaaften - At leve et aktivt og godt liv med en demenssygdom

27.05.21
Temaaften - At leve et aktivt og godt liv med en demenssygdom

Velkommen til en spændende aften om at leve aktivt og godt med en demenssygdom. Aftenen henvender sig til alle interesserede. Når man får en demenssygdom, går det ofte udover de kognitive funktioner. Dvs. evnen til at huske, planlægge, orientere sig og tænke sammenhængende tanker. Men forskningen har vist, at det er muligt at finde glæde og livskvalitet ved at bruge andre funktioner i hjernen, nemlig sanserne.

I løbet af aftenen vil der være oplæg omkring, hvordan man kan have gode oplevelser til trods for en demenssygdom. Bliv klogere på, hvordan man stimulerer hjernens funktion gennem bl.a.. film og samtaler, og oplev selv hvordan kunsten kan berige med glæde.

Vi får besøg af Pia Østergaard, der er udviklingskonsulent for demensområdet i Silkeborg Kommune. Hun vil bl.a. fortælle om et stort projekt om CST, der står for kognitiv stimulationsterapi. Hør hende fortælle om, hvad der sker i hjernen, når man får en demenssygdom, og hvilke dele af hjernens funktioner, man kan stimulere gennem sanserne.

Kim Søgaard fra Retrospect film i Aarhus har skabt filmene: ”Liv i minderne” film til mennesker med demens. Han vil vise og fortælle om brugen af filmene.  Oplæggene bindes sammen og i løbet af aftenen vil der være rig mulighed for spørgsmål.  Vi glæder os til at ser jer til en spændende aften.

 

COVID-19:

Silkeborg Bibliotekerne overholder de gældende retningslinjer om afstand og hygiejne.

Du skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for, at kunne deltage i arrangementet.

Brug den opstillede håndsprit ved indgangen når du ankommer samt i en evt. pause - og husk at holde afstand.

Føler du dig det mindste sløj henstiller vi til, at du bliver hjemme.

Sammen passer vi på os selv og hinanden.