Om dette arrangement

Tid
13:00 - 17:00
Pris
Gratis
Sted
Orange Scene
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Nadja Engsig og de 170 kilo - bogreception

10.09.21
Mød Nadja Engsig fra TV2-dokumentaren ”Nadja og de 170 kilo,” der netop har udgivet sin egen bog, der fortæller hendes personlige historie - om en kaotisk barndom, hvor mad blev det eneste faste holdepunkt. Om svigt, smerte og sorg – og et tiltagende misbrug af makrelmadder, marsbarer og mayonnaise.

Kom og mød Nadja Engsig, når hun holder reception for sin nye bog. Som indledning på receptionen interviewer formidler Britt Skjoldborg hende om, hvorfor det har været vigtigt for Nadja Engsig at skrive sin egen version af hendes historie.

Læs mere om bogen Nadja Engsig og de 170 kilo her:
Hvordan bliver man et helt menneske, når man er vokset op i en sammenbrudt familie og er rundet af omsorgssvigt, sexovergreb og en spiseforstyrrelse, der har slået dybe rødder?

Bogen handler også om mødet med systemet – med skiftende skoler, sagsbehandlere og sociale tilbud. Om desperationen, når man bliver mobbet af sine jævnaldrende og misforstået af de voksne. Om sorgen, når man føler sig brændemærket som den tykke pige, der selv er skyld i sine problemer. Og om at tage sagen i egen hånd med alkohol, hash, sex, selvskade og op mod 4.000 kalorier på ét måltid.

Nadja Engsigs fortælling er en vedkommende og væsentlig førstehåndsberetning fra livets gang i Underdanmark. En fortælling om at synke til bunds med sin sociale arv. Og om at bryde mønstret, med hjælp fra de sjældne voksne, der ikke kun så et problem på 170 kilo, der skulle fikses.