Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Sted
Makerspace
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Grøn Scene: Klimabevidst forbruger ved Julia Sakskjær

18.05.22
Føler du dig stresset over at læse nyheder om, at vi kun har ganske kort tid til at ændre kurs før klimaforandringerne bliver uoprettelige? Og synes du det er komplet uoverskueligt at afgøre, hvor du skal sætte ind for at gøre en forskel?

Klimaudfordringerne er så presserende, at vi ikke bare kan vente på, at politikerne får vedtaget love der redder klimaet, eller på at tech-virksomhederne får opfundet nye teknologiske landvindinger. Vi må løfte udfordringerne på politisk, virksomheds- og individ-niveau, hvis vi skal håndtere klimakrisen bedst muligt.

Som forbrugere spiller vi en afgørende rolle, da vi skal lære at forbruge på en helt ny måde. Men vigtigst af alt er, at vi genvinder troen på at vi, som enkeltpersoner rent faktisk kan gøre en forskel.
I Julia Sakskjærs oplæg får du forskellige bud på, hvor du som enkeltperson kan gøre en forskel for klimaet.

Julia Sakskjær er minimalist, mor og miljøsagsbehandler og har i mere end 10 år eksperimenteret med forskellige metoder til at leve mere enkelt og bæredygtigt. Hun er af den klare overbevisning, at vi alle har en rolle at spille i at afværge klimakrisen, og at vi tilsammen kan løfte meget mere, end vi selv tror.

Arrangementet er en del af konceptet Grøn Scene, som er Silkeborg bibliotekernes nye samlingssted for borgere, der interesserer sig for grøn omstilling, bæredygtighed, minimalisme mv. Hver måned inviterer vi en oplægsholder med en særlig viden til at fortælle om en ny vinkel på en grønnere og mere bæredygtig hverdag. Har du en god idé til en oplægsholder eller et emne, så skriv til ph@silkeborgbib.dk så kigger vi på din idé.

Grøn scene er en del af Silkeborg bibliotekernes arbejde med FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.


Verdensmål på Silkeborg Bibliotekerne
I 2022 vil Silkeborg Bibliotekerne sætte fokus på, hvordan du og jeg kan hjælpe til med at løse verdens største udfordringer. Det gør vi med foredrag, debatter, workshops, litteratur og meget mere.
Ingen kan gøre alting, men alle kan gøre noget, er vores motto. Følg med på vores side om verdensmål, hvor alle nye arrangementer bliver offentliggjort, på Facebook eller her på hjemmesiden under tagget ”Verdensmål”.

verdensmål 11
verdensmål 13