Pink Floyds The Wall cover

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 22:00
Pris
75 kr.
Sted
Orange Scene
Målgruppe
Voksne
Film, musik & teater

UDSOLGT - Pink Floyds The Wall - ind i musikken og teksterne

16.11.23
Dobbeltalbummet ”The Wall” fra 1979 er blevet endevendt for dets mareridts-koncept, dets narcissistiske temaer og dets vej fra grammofonsucces til kultfilm.

I dette foredrag dykkes der ned i det, som 30 millioner pladekøbere først og fremmest har et forhold til, nemlig musikken, teksterne og lydproduktionen på mesterværket ”The Wall”.

Thomas Ulrik Larsen vil henover to timer gennemgå kompositionsteknikkerne, de musikalske temaer og repriser samt de mange stilistiske afvigelser, ”The Wall” har fra Pink Floyds kendte egenstil.

Roger Waters’ barske tekster er også under lup, og der vil blive fortalt om produceren Bob Ezrins betydning for den form, ”The Wall” fik ud fra Roger Waters’ oprindelige oplæg – og også om det cinematiske lydunivers, Bob Ezrin og hans medproducer James Guthrie skabte.

Nørdefaktoren er høj i dette foredrag, men Thomas Ulrik Larsen holder sammen på de mange tråde, som binder elementerne i ”The Wall” sammen.Thomas Ulrik Larsen er en af Danmarks mest erfarne og efterspurgte musikformidlere. Thomas Ulrik Larsen er cand. mag i musikvidenskab og pædagogik fra Københavns Universitet med speciale i rockmusikanalyse og rockhistorie. Thomas var medvært i DR på P6 Beat i serien ”P6 Beat elsker Pink Floyd”, som er en af de største lyttersucceser i series historie.
Thomas er tidligere sanger, guitarist og kapelmester i The Pink Floyd Project og har live-opført materialet fra ”The Wall” helt eller delvist utallige gange.
I forbindelse med Østre Gasværk Teaters opsætning af ”The Wall” er Thomas blevet engageret som den officielle musikformidler knyttet til forestillingen.