forskellige billeder af planter, insekter og andre arter

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:30
Pris
Gratis
Sted
Forhallen
Målgruppe
Alle
Fællesskab & bæredygtighed

Workshop: natur og biodiversitet med Arternes Silkeborg

04.06.23
Kom og fordyb dig i vores lokale natur og de mange spændende arter som lever i den. Det bliver en formiddag i naturens og biodiversitetens tegn, når Arternes Silkeborg og Silkeborg Bibliotekerne inviterer til naturnørkletid og hyggeligt samvær med andre narturelskere søndag d. 4. juni.

Til arrangementet vil vi sammen blive klogere på, hvilke typer af natur vi er omgivet af i Silkeborg kommune og sætte fokus på de arter, som har hjemme her sammen med os. Er der en art som betyder noget særligt for dig, eller som du synes er skøn eller mærkelig eller vigtig? Så vil vi gerne hjælpe dig med at lære den endnu bedre at kende. 

Hvis du har lyst til at gøre noget særligt for din yndlingsart, så kan du blive ambassadør for den og samtidigt blive en del af fællesskabet i Arternes Silkeborg. Det er ikke svært eller krævende, og det betyder ikke, at du skal vide alt om din art. Det eneste du skal er at interessere dig for den, for de steder den bor og de betingelser den har. Og når der opstår en mulighed for det, så tal artens sag. Alle kan blive ambassadører for en art, og man må også gerne være ambassadør sammen med sit (barne)barn eller komme som repræsentant for en virksomhed, institution eller forening. 

Om Arternes Silkeborg: Vi er en lokal bevægelse, der arbejder for et større fokus på biodiversitet. Vi er hver især ambassadører for en vild art, der lever i Silkeborg kommune, eksempelvis en plante eller et dyr. Når vi lærer vores art at kende og interesserer os for den, lærer vi derved naturen bedre at kende. Vi taler artens sag for at beskytte og fremme dens interesser – og naturligvis også for at sætte fokus på biodiversitet og naturens værdi og vigtighed.