Anders Boisen i sit tiny house.

Om dette arrangement

Tid
15:30 - 17:00
Pris
70 kr.
Sted
Orange Scene
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

UGE17 - Tiny House og fredagsøl

28.04.23
Foredrag med Anders Boisen der har bygget og bor i et såkaldt tiny house på 14m2.

Her undersøger han, hvordan det er at leve med et minimalt klimaaftryk og forsøger i den forbindelse også at leve mere selvforsynende og i samspil med naturen. For eksempel ved at samle regnvand og solenergi samt ved at genanvende madaffaldet ude i sin skovhave. Anders tror på, at en vigtig del af den grønne omstilling handler om at gentænke måderne, som vi bygger og bor i vores huse på. Derfor vil han også fortælle lidt om, hvordan ideen om at “bo småt og leve godt” i tiny houses er ved at brede sig ud i flere af landets kommuner.

Anders Boisen er 33 år og lever på tredje år i sit bæredygtige tiny house. Tidligere har han arbejdet med byudvikling og borgerinddragelse i Aarhus Kommune, men er i dag forfatter, foredragsholder og underviser i bæredygtigt byggeri på højskoler. i 2022 udgav han bogen “Om at bo småt og leve godt”, og nu arbejder han på en ny bog til kommuner om erfaringer fra tiny house-projekter rundt om i landet.

Der vil være mulighed for at købe en fredagsøl/vand til foredraget.

Foredraget er en del af Uge17, hvor landets biblioteker afholder en landsdækkende temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det bliver en uge med et hav af forskellige arrangementer - foredrag, debatter og workshops, som kan gøre os klogere på verdensmålene, og hvordan vi som borgere kan være med til at gøre en forskel for den bæredygtige omstilling. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program for hele ugen, der kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 29.april.