Klimadag i Silkeborg, Kristine Virén, Thomas Vovemod, Anna-Caroline Fosmark

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 15:00
Pris
Gratis
Sted
Campus og Bindslevs Plads
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

UGE17 – Klimadag 2023

29.04.23
Velkommen til Silkeborgs store klimadag, hvor du kan deltage i mange forskellige aktiviteter og møde et væld af inspirerende mennesker, som hver især gør en forskel i kampen for vores klima.

Det vil summe med liv både inde og ude, når Silkeborg Bibliotek og Silkeborg Kommunes Klimahandlingsudvalg inviterer til klimadag. Gennem dagen vil vi fokusere på alle de små og store handlinger, som vi alle kan gøre for det fælles bedste.

På Bindslevs plads kan du gå på opdagelse i forskellige stande, her kan du bl.a. møde Danmarks Cyklistforbund, Silkeborg Delebilklub, Den Grønne Ungdomsbevægelse, Arternes Silkeborg, Klimasikretariatet, Bedsteforældrenes Klimaaktion og Boomerang Poser Silkeborg  

Der vil også være byttemarked, hvor du kan bytte det, du ikke længere har brug for, til noget der har værdi for dig. Den enes skrald kan nemlig sagtens være den andens guld. 

Også for børnefamilier er der mange spændende muligheder. Ude Unger laver snitteværksted og bålpandekager, og der vil både være kridttegning på pladsen, frøbombeværksted og en workshop med æggebakkeblomster. Naturligvis gratis og uden tilmelding.
 
Woodys kaffevogn sælger kaffe og is og indendørs kan man købe en grøn frokost ved Green Selects madbod. På Campusscenen vil der i løbet af dagen være en række spændende oplæg om alle de ting vi selv kan gøre for at fremme den grønne omstilling:

  • 10:00: Pitch din klimaide – få din ide til at ske. Læs mere
  • 11.30: Kristine Virén - Spar på varmen, energien og bo mere bæredygtigt. Læs mere
  • 13.00: Thomas Vovemod - Hvad kan vi selv gøre for klimaet? Læs mere
  • 14.00: Anna Caroline fra Alene i Vildmarken - Ud af hamsterhjulet. Læs mere

Du kan læse mere om de enkelte aktiviteter ved at følge deres links eller finde dem under arrangementer. 

I uge 17 afholder landets biblioteker en fælles temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det bliver en uge med et hav af forskellige arrangementer - foredrag, debatter og workshops, som kan gøre os klogere på verdensmålene, og hvordan vi som borgere kan være med til at gøre en forskel for den bæredygtige omstilling. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program for hele ugen, der kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 29.april.