Grøn fællesspisning, kokken Dan, samtale

Om dette arrangement

Tid
17:30 - 20:30
Pris
50 kr.
Sted
Torvet - Campus
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

UGE17 - Grøn fællesspisning

27.04.23
Kom og vær med når vi inviterer til grøn fællesspisning på biblioteket. Vi garanterer, at det bliver både lækkert, hyggeligt og inspirerende. 

Vores dygtige kok, Dan, byder på et velsmagende, inspirerende måltid. Dan holder normalt til i vores café på Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus, hvor hans lækre mad tirsdag til torsdag trækker mange borgere til. I dag har vi undtagelsesvis lokket ham til Silkeborg, og vi glæder os til at smage hans bud på et klimakærligt festmåltid med hovedret og dessert.

Der vil være mulighed for at købe et glas vin, en øl eller en sodavand til maden. Vand er naturligvis gratis. 

Vi mødes klokken 17.30 og får lejlighed til at hilse på hinanden og tale sammen. Vi spiser omkring klokken 18 og får også tid til at synge en sang sammen. Klokken 19 vil professor Jacob Dahl Rendtorff holde foredrag for os med overskriften ”Kan forskningen redde verden?”. 

Jacob Dahl Rendtorffs oplæg vil gøre os klogere på aktivistisk forskning. Han vil sætte ord på forskernes og universiteternes særlige rolle i samfundet og spørgsmålet om, hvordan de skal bruge deres position. Bør forskerne holde sig neutrale og sigte mod objektivitet? Eller skal de gå mere aktivistisk til værks og arbejde bevidst for demokrati, oplysning, lighed og bæredygtig udvikling. Der vil naturligvis være mulighed for at stille spørgsmål og drøfte emnet efter oplægget.

Hvis du har lyst, så pluk lidt blomster i haven, naturen eller vejkanten og tag dem med til bordet. Så står vi for vaser. 

Køb straks din billet – og inviter gerne din nabo med!

I uge 17 afholder landets biblioteker en fælles temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det bliver en uge med et hav af forskellige arrangementer - foredrag, debatter og workshops, som kan gøre os klogere på verdensmålene, og hvordan vi som borgere kan være med til at gøre en forskel for den bæredygtige omstilling. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program for hele ugen, der kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 29. april.