Bibliotekets Barselsakademi

Det gode børneliv

Som forældre ønsker vi alle det bedste for vores børn, men hvad er det bedste egentligt? Vores Facebookfeed flyder over med overskrifter om, hvordan man får robuste børn, lykkelige børn, sunde børn, børn der sover og så videre. Og på TV følger de trop med nyheder om, hvordan vegansk kost kan skade dit barn, hvordan skærme skader dit barns hjerne, eller hvordan et nyt mæslingeudbrud er kommet til Danmark.

Vi bliver dagligt bombarderet med viden

Vi bliver præsenteret for rigtig meget viden i dag – på godt og ondt – men som forælder i dag står man tilbage med spørgsmålet om, hvordan man sorterer i alle de gode råd? Der bliver eksempelvis ofte refereret til eksperter, som udtaler sig om emnet, og umiddelbart er en ekspert vel netop en man kan stole på. Eller hvad? For hvis man følger videnskabssitet Videnskab.dk og deres anbefalede hierarki over viden og evidens, så viser det sig, at såkaldte ekspertudsagn ligger lavest i hierarkiet.  

Bibliotekets Barselsakademi 

At sortere i viden og information er en af vores fornemmeste opgaver på biblioteket, og hvad kan være vigtigere end at hjælpe med at sortere i viden og information om det gode børneliv? Derfor har vi startet det vi kalder Bibliotekets Barselsakademi. Her på siden tilbyder vi hjælp til at sortere i de mange ekspertudsagn med videoer, artikler og anbefalinger af bøger og artikler, der behandler emnerne en anelse mere nuanceret end de resultater vi bliver præsenteret for i medierne, eller som forholder sig direkte til forskningsresultaterne. Vores håb er, at vi herved er med til at hjælpe forældrene til bedste at kunne adskille og sortere i de mange anbefalinger og ekspertudsagn, som de bliver præsenteret for. Vi håber, du vil følge med!  

 

Nyheder